Miso-ghee juha

Miso juha koja okrepljuje, detoksificira i osnažuje.

Sastojci za ovu izuzetnu juhu:
crvena i žuta mrkva
luk i češnjak
batat
svježi tofu
miso pasta
solni cvijet, fajita začin i
žlica ghee-a

Priprema: operite i narežite povrće te ga kuhajte u slanoj vodi 15 minuta. Dodajte svježi tofu narezan na kockice i kuhajte još dvije minute. Ugasite vatru, umješajte žlicu miso paste i ghee-a po želji.

Zanimljivosti:
Miso juha za zdravlje!
Miso je domaća juha Japana. Dobiva se od miso paste (fermentirane paste od soje).
Mnogi japanci s njom počinju dan i smatra se da; ima pomlađujući učinak, održava kožu zdravom, regulira krvni tlak, sadrži bogat izvor vitamina i minerala a neka istraživanju su čak pokazala i da se redovnom konzumacijom miso juhe značajno može smanjiti rizik od raka dojke.
Nadalje, miso juha efikasna je u zaštiti od radijacije, dobar je izvor kalcija, odlična za probavu i može olakšati menstrualne bolove.

 

Pošalji dalje: