Šparoge sa jajima

Proljeće donosi svoje plodove, jedan od njih su i predivne šparoge.
Svi znamo za fritaju sa šparogama, a da li ste ih ikada pripremali na ghee-u?

Sastojci:
Pušlek domaćih ili divljih šparoga
2-3 mlada luka
2-3 češnja češnjaka
Sol, papar
i… žlica ghee-a

Priprema:
U tavi rastopite žlicu ghee-a i sitno nasjeckani domaći češnjak i mladi luk te kratko popržite.
Dodajte prvo jestivi dio stabljike šparoga, malo vode i na umjerenoj vatri dinstajte uz povremeno miješanje.
Nakon par minuta dodajte i mekaniji, gornji dio šparoga i ubrzo i jaja.
Posolite, pobiberite po želji i vaš lagan i zdrav obrok spreman je za serviranje.

Divlje šparoge možemo pronaći u prirodi samo u proljeće, ali ove o kojima pišem i koje vidite na slici rastu u vrtu od ranog proljeća do kasne jeseni, neumorno i naočigled.
Tata i mama hvala vam na trudu i volji!

Pošalji dalje: