Što je Ghee?

Ghee/pročišćeni maslac

Iza staroindijskog naziva GHEE, krije se pročišćeni maslac, čista mliječna masnoća koja se dobija tradicionalnim postupkom od najkvalitetnijeg maslaca.

Taj jedinstveni prirodni proizvod, kojega su istinski ljubitelji zdrave hrane prepoznali u cijelom svijetu, pripravljan je od davnina i u našim krajevima, kako bi se najdragocjeniji sastojci kravljeg mliječnog maslaca sačuvali od kvarenja. U takvom pročišćenom obliku, ghee predstavlja samu esenciju mlijeka bez pojačivača okusa, umjetnih aroma, šećera, soli, boja i konzervansa. Stoga je ghee lako probavljiv, te se može koristiti od najranije dječje dobi do duboke starosti.

Ne sadrži mliječni protein kazein, niti mliječni šećer laktozu, zbog čega je pogodan i za osobe preosjetljive na mlijeko i mliječne proizvode.
Pozitivno utječe na balans svih tjelesnih i mentalnih funkcija te  djeluje preventivno u očuvanju zdravlja i jačanju imuniteta.
Pomaže apsorpciji vitamina, minerala i fitonutrijenata. Sadrži vitamine: A, D, E i K te idealan omjer 1:1 omega-3 i omega-6 masnih kiselina.  Ne sadrži transmasne kiseline. Blagotvorno djeluje na koronarne arterije te njeguje i čisti krvne žile.  Ghee ima sposobnost stapanja, tj. prodiranja u sve dijelove tijela, vezanja i neutraliziranja toksina.

Redovito se upotrebljava u kulinarstvu, medicini i u religiozne svrhe širom svijeta i u Europi. Još od davnina nazivan je kraljevskim uljem ili tekućim zlatom. Isprobajte ga i saznajte zašto.

Prirodan proizvod bez aditiva i konzervansa
Ručno rađen po tradicionalnoj recepturi
Za sve koje brinu o svojem zdravlju
Hrvatski proizvod

ghee-zlato      ghee krema

ghee_T1