Banana bread

Neki od vas su imali sreću probati, pa su potvrdili da je ovo najbolji banana kruh koji kruh nije, kaže Dubravka Bojić koja već godinama radi taj kruh u mnogim inačicama pa je i ovaj u njenoj malo izmijenjenoj verziji i to bez brašna.

Sastojci:

2 zrele banane
2 jaja
100 gr  ghee maslaca
150 gr mljevenih lješnjaka
50 gr krupno rezanih lješnjaka
1 žlica lješnjak paste @people2people.hr
Pola praška za pecivo
prstohvat soli
1oo g muscovado šećera
30 g kakaa
50 gr sjeckane bijele čokolade
50 gr sjeckane tamne čokolade

Priprema:

U jednoj posudi pomiješajte suhe sastojke: sol, prašak za pecivo, sodu bikarbonu, kakao i šećer.
U drugoj izgnječite banane vilicom i pretvorite ih u kašu. Najbolje su pocrnjele banane, koje izvana izgledaju kao da su za baciti. Takve, s tamnom korom, su idealne za ovaj tip kolača.
Dodajte lagano razmućena jaja i otopljeni ghee maslac. Lopaticom lagano umiješajte mokre sastojke u suhe. Nasjeckajte čokoladu i lješnjake pa ih umiješajte u smjesu. Malo lješnjaka ostavite sa strane za posipanje.
Izlijte u kalup obložen papirom za pečenje, posipajte lješnjacima i stavite u pećnicu ugrijanu na 180C. Pecite 45-50min. Provjerite čačkalicom da li je pečeno. Ako izlazi čista, izvadite banana bread iz pećnice i ostavite da se ohladi.

Posjetite facebook stranicu Dubravke Bojić