Čamčići od bosiljka

Čamčiće od velikih listova bosiljka možete pripremati za posebne prigode ili da sami sebi uljepšate dan, a poslužiti ih kao predjelo ili brzinsko iznenađenje za goste. Odlično idu uz bijelo ili crno vino.

Sastojci:
– par velikih listova bosiljka
– palenta
– šampinjoni ili bukovače
– mini mrkvice
– malo tvrdog sira po izboru
– sol, chilli, chakalaka, gomashio
– 2 velike žlice ghee-a

Priprema:
Skuhajte palentu u slanoj vodi te na kraju umješajte 1 žlicu ghee-a, pa pustite da odstoji dok pripremate povrće.
Na ghee-u prepecite gljive i mrkvu uz dodatak začina.
Operite listove bosiljka i poredajte ih na tanjur za posluživanje. Na svaki listić stavite palentu te malo gljiva. mrkvicu i sir, pa pospite gomashiom.
Svaki čamčić je taman jedan zalogaj, pa kada se svi ti okusi spoje, dobijemo jedan sasvim novi doživljaj ovog jednostavnog, a okusom bogatog jela.

Naziv bosiljak dolazi od grčke riječi basileus, što znači kralj, budući da su ga još i stari Grci smatrali kraljem začina.
U Indiji je bosiljak nakon Lotusa najsvetija biljka, te se vjeruje da štiti dušu i zato se koristi pri meditacijama.