Čokoladne okruglice sa punjenjem od kikiriki maslaca by Opet gladni / Hrvoje Stojanov
Tek nekoliko jednostavnih namirnica potrebno je da napravite ovu slasticu koja će oduševiti sve vaše ukućane. Spoj čokolade i kikiriki maslaca naprosto će vas oduševiti. U izvornom receptu koristi se smjesa za 36 kuglica, no ja ću ovaj put raditi upola manje, jer će za moje društvance to biti sasvim dovoljno. Također ima malo mojih preinaka, ali vidjet ćete kroz tekst..
Potrebno vam je:
130 gr people2people kikiriki maslaca
85 gr ghee maslaca (sobna temperatura)
120 gr šećera u prahu
½ žličice ekstrakta od vanilije
prstohvat soli
čokolada za kuhanje
6 komada petit keksa
Priprema:
Veliki lim za pečenje prekrijte papirom za pečenje te ga stavite sa strane, kasnije će vam trebati.
U velikoj zdjeli ručnim mikserom izmiješajte kikiriki maslac i ghee maslac dok se dobro ne sjedine.
U dobivenu smjesu dodajte šećer u prahu, ekstrakt vanilije, sol i miješajte dok se u potpunosti ne sjedini. Nakon toga mi je smjesa također bila jako topljiva, prvo je išla u zamrzivač da se stisne.
Od smjese napravite kuglice koje potom posložite po limu za pečenje koji ste unaprijed pripremili. Napomena – ja sam kuglice radio na 35 stupnjeva, nisu se dale oblikovati jer se sve topilo pod rukama. U originalnom receptu ne ide mrvljeni petit keksi, ali oni su mi bili jedini spas da ih dodam u smjesu da mogu oblikovati kuglice.
Sve skupa stavite u zamrzivač na 20 minuta.
Na pari otopite čokoladu uz dodatak malo maslaca.
Nakon što su kuglice stajale u zamrzivaču, svaku kuglicu umočite u čokoladnu glazuru i stavite ih na papir za pečenje.
Nakon što ste sve kuglice umočili, stavite ih u hladnjak na 45 minuta do sat vremena, da se čokolada stisne.
Kuglice mogu stajati hermetički zatvorene u hladnjaku tjedan dana.
Hvala Hrvoje što si nam otkrio ovaj recept!