Colcannon

Omiljeno irsko tradicionalno jelo koje se najćešće sprema na njihov St. Patrick’s day prema receptu Hrvoja Stojanova / Opet gladni.

Mnoge nas podsjeća na naš omiljeni prilog (najćešće uz ribu) kelj i krumpir na lešo no razlikuje se u tome što se ovo jelo radi od kremastog pirea od krumpira, kelja i maslaca.
Irci u svojim receptima za ovu deliciju ne spominju češnjak, ali ja sam ga za ovu priliku stavio. Ma, ništa bez češnjaka, zar ne? 🙂
Uživajte u receptu 🙂

Potrebno vam je:

250 grama kelja
250 grama krumpira
maslac
sol i papar
peršin
1 češanj češnjaka

Priprema.
Kelj operite, izrežite sredinu svakog lista te ga nasjeckajte, ali ne presitno.
U međuvremenu ogulite krumpir te ga skuhajte u slanoj vodi pa ga iscjedite.
U drugoj posudi na 3 žlice maslaca (ja koristim ghee maslac people2people.hr) dodajte kelj i tako ga “dinstajte” oko 4 minute, da omekša (možete ga i blanširati u vreloj vodi).
Kada je gotovo, dodajte kuhani krumpir i sa “gnječilicom” za krumpir napravite pire.
Dodajte sol, papar i sitno nasjeckani češnjak i peršin.
Poslužite na tanjur, a u sredini napravite malu rupu i dodajte maslaca sobne temperature. Tako to rade Irci 😍
Uživajte u rapsodiji okusa. Čašica crnog vina obavezno! 😁🍷

Ostale recepte blogera Hvoja stojanova pratite na Opet gladni