Domaći keksi sa čokoladom i orasima

Donosimo vam recept za domaće kekse sa čokoladom i orasima Hrvoja Stojanova.
Umjesto šećera Hrvoje je koristio med s čokoladom, a savršenu prhkost ovih keksa pripisuje ghee maslacu.

Sastojci:
100 g maslaca, 2 žlice meda s čokoladom ili 200 grama šećera, 200 grama nasjeckane čokolade, jaje, 250 grama brašna, 100 grama nasjeckanog oraha, prstohvat soli, žlica kakaa, žličica sode.

Priprema:
Izmiksati maslac i ghee, zatim dodati jaje i dalje miksati. U smjesu dodati nasjeckanu čokoladu, kakao i opet izmiksati. U posebnoj zdjeli promiješajte brašno, sol i sodu te to dodajte u prvu smjesu. Sve promiješajte da dobijete glatku smjesu od koje napravite oblike keksa koje ćete raditi. Ovi su malo veći tako da ih je od ove smjese nastalo cca 10.
Peći u unaprijed zagrijanoj pećnici na 190-200 stupnjeva 10 minuta. Nakon što ih ispečete pustite ih da se malo ohlade.

Originalnu objavu pogledajte na Instagram profilu Opet gladni