Falafel pržen na ghee-u
Sastojci:
2 šalice slanutka
Himalajska sol
Žlica integralnog brašna
Ghee maslac
Opg Serini krumpir
– Namočiti slanutak preko noći. Ujutro iscjediti vodu i isprati slanutak te ga staviti u blender ili multipraktik. Ubaciti češanj češnjaka, jedan luk, malo himalajske soli i začina po želji. Sve zajedno izblendati, ubaciti u posudu i posipati malo integralnog brašna ili psylliuma da poveže smjesu.
Oblikovati kuglice, ubaciti u vrući ghee i pustiti da se poprže nekoliko minuta dok ne poprime smeđu boju.
Poslužiti uz pire krumpir posipan oljuštenim sjemenkama konoplje.
Ghee je pročišćeni maslac.
Ghee ne sadrži kazein i laktozu, zbog čega je pogodan za osobe alergične na mlijeko. Ne sadrži sol, šećer, arome niti konzervanse. Sadrži zasićene i nezasićene masne kiseline, no bez obzira na zasićene masne kiseline, ghee smanjuje razinu štetnog kolesterola u tijelu.
Termostabilan je i time pogodan za kuhanje ili prženje na njemu.
Recept by Ivana Engel
Objavljeno na Greencajg facebook pages