250g glatkog bijelog brašna (najbolje Manitoba)
7g suhog kvasca
malo soli
40g nerafiniranog smeđeg šećera
1 žličica mljevene bourbon vanilije
fino naribana korica 1 eko limuna
fino naribana korica 1/2 eko naranče
100g people2people ghee maslaca
100 ml mlakog mlijeka
1 žličica ružine vodice
25g meda
1 jaje
1 žumanjak
Namirnice s kojima radite pincu moraju biti sobne temperature. Promiješajte suhe sastojke: brašno, kvasac, sol, šećer, vaniliju i naribanu koricu citrusa. Zatim u posudici ravnomjerno promiješajte otopljeni ghee maslac s mlakim mlijekom, medom i ružinom vodicom, ulijte u suhe sastojke i lagano izmiješajte, pa dodajte umućena jaja. Izradite glatku smjesu.
Miješajte tijesto dok se ne odvoji od posude. Dobro izrađeno tijesto ostavite oko jedan sat na toplome da se diže i udvostruči. Potom premijesite te ponovo stavite da se još jednom diže. Podijelite tijesto na dva dijela, oblikujte male kugle i ostavite ih na toplom da se dižu oko 20 minuta. Pince premažite razmućenim žumanjkom koji ste promiješali s malo vode i ulja. Zarežite škarama ili nožem oblik iksića i stavite ih peći u pećnicu na 160 stupnjeva oko 25-30 minuta.
Inspiracija za pincu Chiari bio je recept od Petre Jelenić.
Pratite i pogledajte sve lijepo što Chira radi na Chiarin tanjurić