Ghee – Zdravlje na tanjuru

Ukoliko se još niste upoznali sa onime što radi Marina Obradović svakako savjetujemo da posjetite njen web Priče jedne kuhaće i vjerujemo da će vas oduševiti kao što je i nas.
Potražite Zbrirku njenih recepata, istražujte, degustirajte i neka vam priprema hrane za vas, vašu obitelj i prijatelje postane užitak!

Sretni smo da nas je ghee spojio sa njom i bogatiji za još jedno divno iskustvo i trenutke provedene u njenom društvu.

Donosimo vam samo dio teksta o njenom upoznavanju sa gheejem, zašto ju je oduševio i odluku da ga počne koristiti u vlastitoj kuhinji, a cijeli tekst pročitajte na Marininom webu

…”GHEE je pročišćeni maslac, najbolje od mlijeka, sama esencija koja se koristi u kulinarstvu diljem svijeta. Zdrava je alternativa ostalim uljima i mastima za pripremu hrane, prženje i pečenje na visokim temp. (do 240°C), dodatak jelima ili odličan namaz na kruh. Ne sadrži laktozu, niti kazein.
Koristimo ga tamo gdje bismo inače koristili obično ulje ili maslac, dakle, pri kuhanju, prženju i sl.

Zdraviji je od nečistog maslaca utoliko što ima manje mliječnih proteina i čišći je te lakše podnosi visoke temperature prženja. Ima veliki postotak zasićenih masnih kiselina i malo nezasićenih. Više o ovom prefino čudu možete pročitati na https://ghee.hr/sve-o-gheeu/sto-je-ghee/”

Pratite Marinu Obradović na Facebook i Instagram profilu