Pročišćeni svježi maslac, jedinstveni je prirodni proizvod, esencija mlijeka, bez dodataka, pojačivača okusa, soli, šećera, umjetnih aroma, boja i konzervansa. Jedini je mliječni proizvod koji ne sadrži laktozu.
Širom svijeta i u Europi upotrebljava se još od davnina u kulinarstvu te u terapijske i religiozne svrhe radi blagotvornog učinka na tijelo i um. Može se konzumirati na bezbroj načina i odlična je zamjena za biljna ulja, maslac ili ostale masnoće. Koristi se kao samostalan namaz na kruh, prilikom kuhanja i pečenja svih vrsta hrane ili dodatak jelima za obogaćivanje okusa i nutritivnih sastojaka.
Kulinarski znalci koriste ghee kao osnovu za pripremu jela, dodatak jelima radi punoće okusa i mirisa ili prženja začina. Podjednako primjenjiv za sve vrste jela.
NUTRITIVNA DEKLARACIJA na 100 g čistog Ghee-a people2people:
Energija 3681,5 kJ / 895,5 kcal
Masti 99,5 g (od kojih zasićene masne kiseline 73,4 g)
Ugljikohidrati (od kojih šećeri) <0,35 g
Bjelančevine <0,5 g
Proizvedeno u Hrvatskoj. Zemlja podrijetla: Hrvatska.
Način čuvanja: na temperaturi do 20°C.
Rok trajanja: otisnut na proizvodu, 6 mjeseci od datuma proizvodnje.
Mikrobiološku i zdravstvenu ispravnost proizvoda kontrolira:
PREHRAMBENO-BIOTEHNOLOŠKI FAKULTET
FACULTY OF FOOD TECHNOLOGY AND BIOTECHNOLOGY
CENTAR ZA KONTROLU NAMIRNICA
FOOD CONTROL CENTER
Odjel za mikrobiologiju hrane i predmeta opće uporabe
Jagićeva 31, Zagreb