Granola s gheejem

Domaća granola s ghee maslacem po receptu Dubravke Bojić, originalnu objavu pogledajte ovdje

Sastojci:

2 šalice krupnih zobenih pahuljica
2 šalice orašastih plodova po želji (bademi, lješnjaci, neslani kikiriki)
1 šalica sjemenki (suncokret, sezam, chia)
1 šalica suhog voća (brusnice, grožđice, marelice, šljive, đumbir, ananas)
1 šalica sjeckane čokolade
6 velikih žlica meda ili po želji javorov ili agavin sirup
3 žlice ghee maslaca

Možete dodati po želji
½ žličicu vanilije
cimet, đumbir, korica naranče, rogač, kakao, čips od kokosa,
prstohvat soli
.
Priprema:

Uključite pećnicu na 150˚C.
Povežite sve suhe sastojke u velikoj zdjeli.
Otopite maslac i med.
Pomiješajte te dvije smjese i izlijte smjesu na pleh za pečenje na kojoj je papir za pečenje. Poravnajte i pecite 15 – 20 minuta.
Ohladite, izlomite pa pomiješajte sa voćem, začinima i čokoladom.
Napunite teglice i razveselite nekoga ili sami guštajte!