Istarski Festival pašte

Manifestacija koja se održava po četvrti puta početkom srpnja u Žminju (01.-02.2017., subota i nedjelja), događaj je koji će istaknuti zasluženo mjesto pašti, tjestenini u istarskoj gastonomiji. Promocijom i održavanjem iste, nastoji se sačuvati i njegovati lokalna tradicija te potaknuti zaštita, vrednovanje autohtonih, izvornih tjestenina kao i poticati te podržati lokalne proizvođače tjestenina na ustrajnost u očuvanje tradicije i kreativnost u razvoju novih proizvoda.

Na pjaci ‘Zad kaštela’, specifičnom prostoru iza stare Crkve Svetog Mihovila osvanut će gastro događaj kojim nastojimo spojiti tradicionalno i suvremeno u istarskoj kuhinji koja se veže uz pašte,  tjestenine te sve ono što se dobro sljubljuje s paštom.

Pod starim kestenima, na rustikalnim štandovima i prigodno uređenom kuhinjom te ugodnim ambijentom osvjetljenim lampionima i svijećama, dođite i uživajte, degustirajte i kupite, pašte, umake, sireve i ono “svašta” što vas podjeća kad kažemo “pašta”.

Cooking show, radionice izrade pašte, dječje radionice, zabavni program, prezentacije novih i tradicionalnih receptura. Saznajte novitet ili tajnu vrhunskih majstora, a možda samo dobijete novu ideju koju ćete zavoljeti i uzeti sa sobom te koristiti u vlastitoj kužini.

Vidimo se uskoro… u Žminju, 1. i 2. srpnja  2017. godine na Istarskom festivalu tjestenine – Pašta i još svašta!
Festival je otvoren za posjetitelje u predvečernjim satima, a program će trajati do jutarnjih sati (od 18 do 24 sata).

ORGANIZATORI Festivala su TZ Žminj i Općina Žminj, pročitajte više.