Juha od mrkve

Ako volite krem juhe, ova će vas zasigurno oduševiti svojim okusom i jednostavnošću pripreme.

Za 4 tanjura vam je potrebno:
5 srednjih mrkvi
glavica luka
žlica vrhnja za kuhanje
1 krumpir
dvije žlice kiselog vrhnja,
ghee, voda, sol, papar

Priprema:
luk sitno nasjeckajte i staviti ga na ghee maslac te pržite dok ne omekša. Mrkvu narežite na tanje kolutiće, posolite, popaprite te stavite na luk i miješajte na vatri cca 2 minute. Nakon toga dodajte vodu (cca 250 ml), sitnije nasjeckani krumpir te kuhajte dok mrkva ne omekša. Kada su mrkva i krumpir kuhani, sa šefarkom izvadite dio vode u kojem ste kuhali mrkvu i stavite sa strane. Mrkvu i krumpir stavite u blender ili napravite kremu sa štapnim mikserom. Dobivenu smjesu stavite nazad u lonac, dodajte vodu u kojem se kuhala mrkva te još cca 100 ml vode i žlicu vrhnja za kuhanje. Još koju minutu kuhajte na laganoj vatri miješajući. Jos malo popaprite te dodajte vrhnja na serviranu juhu. Neka vam juha bude gušća, tada ćete osjetiti pravu čar ove jednostavne delicije.

U slast 😍

 

Hvala Hrvoje Stojanov!
Originalnu objavu pogledajte na Instagram profilu Opet gladni