Sastojci:
(ne donosim vam klasičan recept jer ga svi ionako znaju i čak imaju svoj omiljeni, nego samo neke naputke iz osobnog iskustva);
Bijelo pšenično brašno zamijenite raženim, pirovim, zobenim ili mješavinom po trenutnoj inspiraciji.
Dodajte mlijeko i mineralnu vodu u jednakom omjeru jaje po želji i uvjerenju, a ako morate dodati zaslađivač, neka to bude rižin slad, agavin sirup, smeđi šećer od šećerne trske, xylitol ili stevia, iako su i bez zaslađivanja sasvim dobre rastopite čajnu žličicu ghee-a (neka ne bude prevruć) i dobro ga umiješajte u smjesu na kraju.
Priprema:
Za pečenje svake palačinke koristite malo ghee-a koji lagano rastopite na vrućoj tavi prije izljevanja smjese.
Ghee neće zagarati, dimiti se kao neka druga ulja, niti neće prskati kao maslac, pa će vam kuhinja uz pečenje palačinki i lijepo mirisati.
Palačinke pripremljene na ovaj način pretvorit će se u zdravi desert i biti će ukusne i mekane i kada se ohlade.
Dodajte nadjev po želji.
Napomena: Ako ih niste zasladili, mogu biti i zamjena za razne varijante slasnih tortilla.
Dobar vam tek!