Trgovina

Ghee Seeds

6.90  PDV uključen u cijenu

6.90 €

Slani namaz na bazi ghee-a uz dodatak blago pečenih sjemenki sezama i suncokreta te hrvatske morske soli. Upotrebljava se kao samostalan namaz na kruh ili dodatak gotovim jelima.

Pakiranje – 180 g

Kategorija:

Opis

Slani namaz GHEE SEEDS nastao na bazi ghee-a uz dodatak suho pečenih sjemenki sezama i suncokreta te hrvatske morske soli. 

Upotrebljava se kao samostalan namaz na kruh ili dodatak gotovim jelima.

SASTOJCI:

Sezam: Energetski sadržaj 100g osušenih sjemenki sezama iznosi 573 kcal / 2397 kJ. Od toga 49,7% masti, 23,5% ugljikohidrata, 17,7% proteina. Odličan je izvor bakra, mangana, kalcija, magnezija, željeza, fosfora, cinka i dobar je izvor selena. Od vitamina je izvrstan izvor tiamina B1, piridoksina B6, niacina, folne kiseline i riboflavina. U sastavu sezama nalazi se i 11,8 g dijetalnih vlakana i 714 mg fitosterola. Sezam se smatrao ljekovitom hranom još od davnina te namirnicom koja usporava starenje.

Suncokret: Sjemenke suncokreta sadrže i do 50% ulja, koje je bogato proteinima i nezasićenim masnim kiselinama. Vrlo su bogate vitaminima E i B1, toliko da samo 50 grama ovog ploda zadovoljava dnevne potrebe za spomenutim vitaminima. Sa samo 100 grama sjemenki mogu se pak zadovoljiti dnevne potrebe organizma za manganom, bakrom, magnezijem, selenom, fosforom i vitaminom B6, a znatne su i količine vitamina C i cinka. Uz spomenute vitamine, suncokretove sjemenke su bogate mineralima, selenom i cinkom te djetalnim vlaknima.

Morska sol: sadrži osamdesetak različitih minerala, elemenata u tragovima, karbonata i sulfata, prisutni su i kalcij, kalij, brom, natrij, mangan, magnezij, jod, željezo, fluor i silicijeva kiselina. Morska sol djeluje alkalno te na taj način pomaže u balansiranju razine kiseline u tijelu.

Proizvedeno u Hrvatskoj.
Zemlja podrijetla sastojaka: Ghee (Hrvatska), sjemenke sezama (Indija), suncokretove sjemenke (EU), morska sol (Hrvatska).
Način čuvanja: čuvati na temperaturi do 10°C
Rok trajanja: otisnut na proizvodu, 6 mjeseci od datuma proizvodnje.

NUTRITIVNA DEKLARACIJA na 100g:

    • Energija 3048 kJ / 728 kcal
    • Masti 74 g (od kojih zasićene masne kiseline 39 g)
    • Ugljikohidrati 10,79 g (od kojih šećeri) <0,89 g
    • Bjelančevine <9,88 g
    • Sol <1,2 g