Trgovina

Ghee Sweets

6.90  PDV uključen u cijenu

6.90 € 

Slatki namaz na bazi ghee-a uz dodatak suhopečenog kikirikija, kakaa i najboljeg domaćeg meda. Upotrebljava se kao samostalan namaz na kruh, nadjev za palačinke i druge slastice, dodatak smoothie-ju.

Pakiranje: 200 g

Kategorija:

Opis

Slatki namaz na bazi ghee-a uz dodatak suhopečenog kikirikija, kakaa i najboljeg domaćeg meda. Upotrebljava se kao samostalan namaz na kruh, nadjev za palačinke i druge slastice, dodatak smoothie-ju.

Pakiranje: 200 g

SASTOJCI:

Kikiriki: energetska vrijednost 100 g sirovog kikirikija iznosi 567 kcal / 2374 kJ, od toga sadrži 49,2% masti, 25,8% e proteina i 16,1% ugljikohidrata. Kikiriki sadrži obilje raznolikih vitamina i minerala kao na primjer; E, vitamine B kompleksa, mineral mangan, dijetalna vlakna te više antioksidanata od jabuke, cikle ili mrkve, a podjednak udio kao jagode i kupine. Kikiriki sadrži pozitivne monozasićene masti koje snižavaju štetni kolesterol te je naročito bitno da mu se kod termičke obrade ne dodaju hidrogenirane masnoće i šećer.

Kakao: U svojem sastavu kakao sadrži katehine, polifenole, željezo , krom, mangan, cink, vitamin C i feniletilamin (skup spojeva koje tijelo luči kada smo zaljubljeni, pa stoga ne čudi kako mnogi potrebu za ljubav zamjenjuju čokoladom čiji je glavni sastojak kakao. U kakau se nalaze i serotonin i dopamin, hormoni sreće. Zrno kakaa obiluje omega-6 masnim kiselinama koje hrane mozak i pomažu cjelokupnom funkcioniranju organizma.Najbolje ga je konzumirati bez termičkog obrađivanja jer na taj način zadržava pozitivna nutritivna svojstva.

Med: Za razliku od običnog šećera koji predstavlja samo ˝sirovu energiju˝ , med sadrži jednostavne, lako probavljive šećere fruktozu i glukozu, zatim vitamine, minerale, bjelančevine, fermente, biljne hormone i flavonoide. Znanstvenim istraživanjima potvrđeno je ono što narod zna iz tisućljetnog iskustva, a to je da je med aktivator imunosustava i da pomaže u boljoj reakciji organizma na infekcije.

Proizvedeno u Hrvatskoj.
Zemlja podrijetla sastojaka: Ghee (Hrvatska), kikiriki (Argentina), kakao (Hrvatska), med (Hrvatska).
Način čuvanja: čuvati na temperaturi do 10°C.
Rok trajanja: otisnut na proizvodu, 6 mjeseci od datuma proizvodnje.

NUTRITIVNA DEKLARACIJA na 100 g:

    • Energija 2416 kJ / 577 kcal
    • Masti 48,73 g (od kojih zasićene masne kiseline 21,64 g)
    • Ugljikohidrati 26 g (od kojih šećeri) <20 g
    • Bjelančevine <14 g