Rižoto s gljivama pun je pogodak bilo da koristite vrganje, šampinjone, bukovače ili neke druge, kao i mix raznih gljiva. Priprema na gheeju uz umješnost kuhara, ta je koja čini razliku i svako jelo podiže na višu razinu. ❤
Sastojci za rižoto sa gljivama na gheju po receptu Opet gladni :
200 grama vrganja
250 grama riže (ja koristim arborio)
pola glavice luka
sol i papar
mješavina začina
slatka mljevena paprika
malo chilli papričice (po želji)
Priprema: na ghee maslacu @people2people.hr predinstati luk da omekša a zatim dodati vrganje te dinstati 10-tak minuta, dodati nasjeckani češnjak i rižu dinstati kratko (oko 5 minuta) da postane “staklasta”, dok se dinsta dodati začine te podliti temeljcem da prekrije sastojke u tavi. Pokriti poklopcem te dinstati na laganoj vatri 15-tak minuta.
Osim odličnog okusa gljive mogu biti i vrlo korisne jer ojačavaju naš imunološki sustav, štite od srčanih bolesti i dijabetesa, a krcate su nutritijentima poput B vitamina i minerala.
Originalnu objavu kao i ostale recepte Hrvoja Stojanova potražite na njegovom blogu: Opet gladni