Što jesti kada smo van kuće dulje vrijeme?

Pitaju me ljudi stalno što da jedu kada su u pokretu i nemaju prilike pripremiti si uobičajeni obrok. Glavni izbor većini ljudi su pekarnice, ali to je užasan izbor. Hrpetina ugljikohidrata koji nas neće dugo držati sitima i još uz to dosta masti, proteina ima samo u tragovima, a vitamina i minerala nigdje na vidiku.

U svakom obroku trebamo podmiriti proteine, to je prva stvar. Ja uvijek kažem: Ako nema proteina – nije obrok! Ako nas ne čeka neki trening uskoro ili smo baš gotovi s treningom, onda još uz to ubaciti neki izvor vlakana i masti kako bismo usporili probavu i dobili što dulji osjećaj sitosti.

Tako sam došao na ideju za jedan “recept” koji mi je postao go-to obrok kada znam da neću imati priliku kuhati većinu dana:
WHEY + CHIA + PSYLLIUM

Uloga wheya ovdje je da bude izvor proteina i da nam da željeni okus. Chia je priamarno ovdje radi esencijalnih omega-3 masnoća, a dobro nam dođu i vlakna. Psyllium ima iznimno visok sadržaj topivih vlakana i odigra svoju ulogu tako da se napuhne pa nam pruža odličnu sitost.

Još uz taj obrok ubacim šaku orašastih plodova kako bih pojačao kalorijsku vrijednost i ubacio u sebe još nutrijenata. A može se pojesti/popiti i bez orašastih plodova kako bismo dobili niskokaloričan, a visokonutritivan obrok kada nam je fokus na skidanju masnog tkiva.

Ja sam bio lijen ovo prezentirati kako spada, ali na sreću poznajem doista izvanredne ljude. Jedan od njih je čovjek koji stoji iza projekta i stranice Eat Different pa je on s guštom odradio taj dio.
Otvorite link i bacite oko na članak/recept:
http://eatdifferent.hr/recepti/cokoladni-puding/

Autor: Donat Rupčić
Možete me pratiti i kontaktirati putem Facebooka.
Još bi vas moglo zanimati: 10 osnovnih smjernica za gubitak masti