Kako se proizvodi Ghee?

Postupak Ghee proizvodnje

Priprema se vrlo profinjenim i dugotrajnim postupkom zagrijavanja najkvalitetnijeg mliječnog maslaca, kojem se uklanja voda i krute tvari, dok ne ostane bistra zlatna tekućina, 99% čista mliječna masnoća. Ne smije se prekuhati, niti izgorjeti. Obično se oko 50% količine maslaca gubi tijekom izrade ghee-a.

U procesu prerade izlučuju se bjelančevine, mliječni šećeri i voda. Tako prerađen ghee ima neograničen rok trajanja ako se čuva na hladnom i suhom mjestu, dobro zatvoren i zaštićen od vanjskih utjecaja. Bitna je kvaliteta maslaca od kojeg se izrađuje, ona mora biti vrhunska, jer u protivnom ghee neće imati svoj pozitivan učinak na naše tijelo i um.

Naš ghee spravljamo ručno, po jedinstvenoj tradicionalnoj recepturi od najkvalitetnijeg hrvatskog maslaca. Da bi dobili najbolji GHEE potrebna su samo dva sastojka: kvalitetan nesoljeni maslac i puno ljubavi!

Proizvodnja people2people GHEE  maslaca odvija se pod HACCP sustavom i udovoljava svim propisanim uvjetima koji se odnose na infrastrukturu, opremu, osposobljenost i higijenu.
Objekt je upisan u Upisnik odobrenih objekata u poslovanju s hranom životinjskog podrijetla kojeg vodi Ministarstvo poljoprivrede, Uprava za veterinarstvo i sigurnost hrane, pod odobrenim brojem HR 3336 EU.