Sve objave

Kemijska pozadina masti

people2people

Masti su se dugo percipirale kao loša komponenta hrane. Razlog zašto su neko vrijeme smatrane lošima je bilo zbog loše provedenih eksperimenata, potpomognuto senzacionalističkim naslovima u medijima koji su dali još neralniju sliku stvarnosti.  Međutim, provedeno je dovoljno kvalitetnih znanstvenih istraživanja koja pokazuju da se ne treba bojati masti, već … Pročitajte dalje

BLOG
Saznajte više

Ta divna heljda

people2people

Ono što heljdu izdvaja od drugih žitarica je odsustvo glutena i vrlo brza priprema. Potrebno je svega 20-tak minuta kuhanja bez prethodnog namakanja da mala i tvrda zrnca utrostruće svoj volumen i omekane. Heljdu možete koristiti za pripremu jela baš kao što koristite i rižu, a od mljevene heljde dobiva … Pročitajte dalje

Recepti
Saznajte više

Maslačna kiselina

people2people

MASLAČNA KISELINA I NJEZINI POZITIVNI UČINCI Čak 3-4% ukupnih masnih kiselina u maslacu čini maslačna kiselina (Butyric acid), te ja tako maslac, time više i ghee kao koncentrirani oblik maslaca njen najbogatiji prehrambeni izvor. Maslačna kiselina je kratkolančana masna kiselina koja ima brojne blagotvorne učinke. Od metaboličkog zdravlja, preko zdravlja … Pročitajte dalje

BLOG
Saznajte više

Falafel pržen na gheeju

people2people

Falafel pržen na ghee-u Sastojci: 2 šalice slanutka Himalajska sol Žlica integralnog brašna Ghee maslac Opg Serini krumpir – Namočiti slanutak preko noći. Ujutro iscjediti vodu i isprati slanutak te ga staviti u blender ili multipraktik. Ubaciti češanj češnjaka, jedan luk, malo himalajske soli i začina po želji. Sve zajedno … Pročitajte dalje

Recepti
Saznajte više

Miso – ghee juha

people2people

Miso juha koja okrepljuje, detoksificira i osnažuje. Sastojci za ovu izuzetnu juhu: crvena i žuta mrkva luk i češnjak batat svježi tofu miso pasta solni cvijet, fajita začin i žlica ghee-a Priprema: operite i narežite povrće te ga kuhajte u slanoj vodi 15 minuta. Dodajte svježi tofu narezan na kockice … Pročitajte dalje

Recepti
Saznajte više

Benefits of ghee

people2people

Ghee is composed almost entirely of saturated fat. When cooking, it can be unhealthy to heat polyunsaturated oils such as vegetable oils to high temperatures. Doing so creates peroxides and other free radicals. Ghee has a very high smoke point and doesn’t burn easily during cooking. Ghee has stable saturated bonds and … Pročitajte dalje

BLOG, Riječ stručnjaka
Saznajte više
kongres-nutricionista

3. Međunarodni kongres nutricionista

people2people

3. Međunarodni kongres nutricionista održava se u Zagrebu u Hotelu Panorama. Datum održavanja je od 6 do 8. studenog 2015. godine, a organizacijski tim ovog puta čine Hrvatski Zbor Nutricionista, Udruga Nutricionizam Balans i Hrvatski Akademski Centar Primijenjenog Nutricionizma. Osnovni cilj Kongresa je pokazati snagu multidisciplinarnosti i povezati stručnjake s … Pročitajte dalje

Novosti
Saznajte više

Gheekice – kokice+ghee

people2people

GHEEKICE – kokice pripremjene na ghee-u! Dobro poznata, voljena i zdrava grickalica može se pripremati i uz korištenje ghee masla i to na dva načina; 1. način Kokice pečene na ghee-u, klasičan način: koristi se ghee kao podloga za pečenje. Idealna je masnoća za pripremu kokica je jer osim odličnog okusa … Pročitajte dalje

Recepti
Saznajte više

Čamčići od bosiljka

people2people

Čamčiće od velikih listova bosiljka možete pripremati za posebne prigode ili da sami sebi uljepšate dan, a poslužiti ih kao predjelo ili brzinsko iznenađenje za goste. Odlično idu uz bijelo ili crno vino. Sastojci: – par velikih listova bosiljka – palenta – šampinjoni ili bukovače – mini mrkvice – malo … Pročitajte dalje

Recepti
Saznajte više