Sve objave

kongres-nutricionista

3. Međunarodni kongres nutricionista

Berna Storjak

3. Međunarodni kongres nutricionista održava se u Zagrebu u Hotelu Panorama. Datum održavanja je od 6 do 8. studenog 2015. godine, a organizacijski tim ovog puta čine Hrvatski Zbor Nutricionista, Udruga Nutricionizam Balans i Hrvatski Akademski Centar Primijenjenog Nutricionizma. Osnovni cilj Kongresa je pokazati snagu multidisciplinarnosti i povezati stručnjake s … Pročitajte dalje

Novosti
Saznajte više

Gheekice – kokice+ghee

Berna Storjak

GHEEKICE – kokice pripremjene na ghee-u! Dobro poznata, voljena i zdrava grickalica može se pripremati i uz korištenje ghee masla i to na dva načina; 1. način Kokice pečene na ghee-u, klasičan način: koristi se ghee kao podloga za pečenje. Idealna je masnoća za pripremu kokica je jer osim odličnog okusa … Pročitajte dalje

Recepti
Saznajte više

Čamčići od bosiljka

Berna Storjak

Čamčiće od velikih listova bosiljka možete pripremati za posebne prigode ili da sami sebi uljepšate dan, a poslužiti ih kao predjelo ili brzinsko iznenađenje za goste. Odlično idu uz bijelo ili crno vino. Sastojci: – par velikih listova bosiljka – palenta – šampinjoni ili bukovače – mini mrkvice – malo … Pročitajte dalje

Recepti
Saznajte više

Brusketa ljeta

Berna Storjak

JELENA IVA NIKOLIĆ: BRUSKETA LJETA! Ovo je, provjereno, bomba! Slasna, masna, ljetna, slatko-slana, neobična, efektna – perfektna. ? Nastala na valu trenutne kuhinjske kreativnosti i surfanja po internetu (fala bogu na istome). Potreban vam je baguette, kozji sir (svježi & mekani), mozzarella di buffala, ghee ilitiga pročišćeni maslac (nabavljiv na … Pročitajte dalje

Recepti
Saznajte više

Najvrijednija ulja za konzumaciju i kuhanje

Berna Storjak

Utjecaj masti i ulja koje konzumiramo ima izuzetno velik utjecaj na zdravlje. Osim građevne i energetske uloge, masti su prethodnici hormonskih molekula koje uvelike određuju biokemijske procese u organizmu. Ako je poremećena hormonska ravnoteža, nužno je poremećeno i naše zdravlje. Pravilnim odabirom masti i ulja možemo produžiti život i ublažiti … Pročitajte dalje

BLOG
Saznajte više
ghee

Dobre i loše masnoće

Berna Storjak

Autor: Anita Šupe, nutricionistkinja Često se priča o kvaliteti masnoće pa čujemo da postoje one “dobre” i one “loše”. Sigurno ste čuli da su biljna ulja i margarin zdravi, a masnoće životinjskog porijekla štetne. Zapravo je potpuno obrnuto. Da bismo shvatili razliku potrebno je znati ponešto o kemiji masnoća. Masnoće … Pročitajte dalje

BLOG
Saznajte više

Zlatno mlijeko od kurkume

Berna Storjak

Zlatno mlijeko je ukusan napitak koji se sastoji od kurkume, još nekih začina i najčešće Gheea. Kurkuma pokazuje puno veći ljekoviti potencijal ukoliko ju otopimo i popijemo s mlijekom i malo Ghee, nego vodom, kako većina ljudi radi. I s vodom je učinkovita, također i u čaju s svježim đumbirom, … Pročitajte dalje

Recepti
Saznajte više

Proljetni zalogaj

Berna Storjak

Recept za ovu odličnu kombinaciju blitve i ghee-a došao nam je iz Slovenije. Rušimo tabue, eksperimentiramo s okusima! Sastojci: žlica ghee luk, češnjak zavežljaj blitve crveni grah pir sol, čili, kurkuma, sojin umak   Priprema: Pir i grah namočen od prethodne večeri ocijedite, operite i skuhajte u slanoj vodi. Narežite … Pročitajte dalje

Recepti
Saznajte više

Mali plac na tavanu

Berna Storjak

MALI PLAC je od svog početka puno više od “Placa”. To je mjesto susreta, druženja, kušanja, informiranja te razmjene zdrave hrane, ljudskosti i kreativnosti. Osmišljen je kao platforma za povezivanje velikog broja lokalnih proizvođača i vas/nas. “Želja nam je to povezivanje učiniti zabavnim i kreativnim događanjem te vas potaknuti da osobno … Pročitajte dalje

BLOG
Saznajte više
Anita Šupe

Anita Šupe

Berna Storjak

“Živimo u vremenu kada ljudi sve više postaju svjesni važne uloge prehrane za zdravlje. No, u džungli dostupnih informacija nije se lako snaći niti se jedan model prehrane može primijeniti na sve. Koliko god da svi funkcioniramo na istom principu ipak smo svatko jedinka za sebe sa različitim tjelesnim predispozicijama.” … Pročitajte dalje

BLOG, Riječ stručnjaka
Saznajte više