Turkish poached eggs & piadine po receptu Kate homecooking
RECEPT za turska jaja:
-grčki jogurt začiniti s vlascem i malo češnjaka
-poširana jaja (najlakši trik je kad se kuhaju u prozirnoj foliji s par kapi maslinovog ulja)
-preliti sve umakom od maslaca ili ghee-a (koristila sam @people2people.hr), malo kajenskog papra ili chilia i pola žlicice crvene paprike.
RECEPT Piadina:
-200g glatkog brašna
-pola zlicice praška za pecivo
-2 prstohvata soli
-u 150ml vode rastopiti 25g maslaca te polako dodavati u mješavinu brašna oblikujući mekano i rahlo tjesto. Ukoliko je potrebno (ako vam se previše lijepi) dodajte još 2 žlice brašna dok ne dobijete kompaktno tijesto. Zamotajte u prozirnu foliju i stavite u frižider da malo ‘odmori’ (najbolje preko noći).
Podijeliti tijesto na manje komade, razvaljati i pecite na vrućoj i suhoj tavi par min sa svake strane.
Možete ih puniti s nadjevom po želji – topljivi sirevi, mozarela, prsut&sir, špinat&sir, sir i kajgana, sve može 😊
Poslužiti uz salatu i preliti sve maslinovim uljem & soli te po želji sitno narezanim česnjakom/vlascem/klicama.
*tips: ja ih ispečem samo s jedne strane pa onda izmedju dvije pečene polovice poslazem nadjev i jos zapečem na tavi one ‘nepečene’ strane kako bi se sir skroz otopio 😊
Pps. Odlično idu uz 🍷& super su zabavna aktivnost za djecu ✨
Zapratite simpatičnu Kate i budite u toku s njenim inovativnim receptima!