UN dijeta – najveća budalaština od prehrane ikad

“Je li ovo stvarno postoji?” “Ovo mora da je šala…” “Ljudi stvarno slijede ovo?” Ovo su pitanja koja su mi u šoku i nevjerici prošla kroz glavu kada sam čuo za to. Vjerujem da će se većina vas dobro nasmijati kad čujete kakve gluposti se tu rade, a možda uspijem i educirati nekoga usput prije nego si uništi zdravlje, to bi bilo lijepo.

Ovako nešto nastaje kad se jedna budala nazove nutricionisticom i ima dovoljno samopouzdanja da uspije navesti glupave ljude da ju slijede. Zavežite pojaseve, polijećemo.

Krećemo od doručka. Doručak je svaki dan isti. 2 komada voća (mora biti isto voće, to je jako bitno XD), ili pak šaka suhog voća.
To je to, ozbiljan sam.

Onda idemo na ručak i večeru, ovdje uvode najguplje cikliranje makronutrijenata za koje sam ikada čuo. Ovako dani idu redom: proteinski dan, škrobni dan, ugljikohidratni dan, voćni dan. Ili da pojednostavnimo – jedan dan uneseš nešto proteina i onda iduća tri dana se trpaš ugljićima i samo gledaš kako mišićna masa propada. Odlična stvar.

Također je jako bitno da se ne smiju kombinirati izvori proteina. To znači da ako taj dan jedete meso za ručak (ni više ni manje od 250g), isto to morate za večeru. Ni slučajno ne smijete večerati jaja, to im je jako bitno. Još tu dolazi salata i neka juha tako da je ovaj dan čak prolazan (ako zanemarimo “doručak”).

Drugi dan (škrobni) jedete nakon doručka krumpire, grah i kečap. Uživajte. :’D

Treći dan, “ugljikohidratni”… sad kreće pravi show. Ovo ću napraviti copy-paste da vidite na svoje oči:

“Third day-Carbohydrate day
Lunch: cooked pasta seasoned with ketchup, or pizza with ketchup. Or you can eat 3 muffins.
Dinner: two pieces of cake, or 3-4 cookies or four balls of ice-cream. Whatever you choose to eat, you must combine it with one line of black chocolate.”

Kako ozbiljno pričat o ovome?!? XDDDD
Ili možete pojesti 3 muffina, a za večeru obavezno mora ići red čokolade, torta i sladoled nisu dosta. Obavezno! Dal’ da se smijem ili plačem, ne znam…

Četvrti dan samo jedeš voće. Doručak, ručak, večera. Voća koliko hoćeš, samo se trpaj fruktozom. No comment.

Nakon 7 krugova od 4 dana dolazi vodeni dan – samo se pije voda cijelo vrijeme. 3 dana ne uneseš nikakve proteine i onda još jedan dan kompletni post. Baš se pitam čime će to rezultirati.

I dodatni ekstra super bonus poklon! Ova dijeta se mora sprovoditi 90 dana! “Nakon 90 dana dolazi do promjene metabolizma i kilogrami se više ne vraćaju.”
Vrhunska ironija. Jedina promjena metabolizma nakon ovako nečega će biti potpuno sjebavanje bazalnog metabolizma. Barem 50% izgubljene mase će biti mišićna masa što u prijevodu znači da ćete morati jesti manje nego prije početka dijete.

To je to, nemam što više reći o ovome. Nadam se da ste se nasmijali, a ne samo zgrozili. Bježite od ovakvih pizdarija, razmišljajte glavom. Tagirajte ako imate nekoga tko slučajno provodi ovako nešto, možda još nije kasno.

Autor: Donat Rupčić
Možete me pratiti i kontaktirati putem Facebooka.
Još bi vas moglo zanimati: 10 osnovnih smjernica za gubitak masti