Pravila privatnosti

ZAŠTITA PRIVATNOSTI, SIGURNOST PODATAKA I KOLAČIĆI

Zadovoljstvo nam je što ste iskazali zanimanje za people2people proizvode.
Na početku bismo htjeli naglasiti da nam je zaštita osobnih podataka izrazito bitna i poduzimamo sve moguće mjere da iste zaštitimo na najbolji mogući način.
Zaštita, prikupljanje i korištenje prikupljenih osobnih podataka od strane people2people je unaprijeđena uvjetima postavljenim od strane Europske komisije za provedbu GDPR regulacije https://www.eugdpr.org/ (General Data Protection Regulation).

IZJAVA O ZAŠTITI I PRIKUPLJANJU OSOBNIH PODATAKA I NJIHOVOM KORIŠTENJU

Zaštita privatnosti opisuje kako Prodavatelj postupa s vašim osobnim podacima koje zaprimi tijekom korištenja Internet prodavaonice.
Pod osobnim podacima smatraju se vaši identifikacijski podaci: ime i prezime, e-mail adresa, kućna adresa i broj telefona, odnosno podaci koji inače nisu javno dostupni, a za koje Prodavatelj sazna tijekom vašeg korištenja Internet prodavaonice.

Prodavatelj će vaše osobne podatke čuvati u tajnosti te ih neće distribuirati, objavljivati, davati trećim stranama na korištenje niti ih na bilo koji drugi način učiniti dostupnima bilo kojoj trećoj osobi bez vaše prethodne suglasnosti.

Svi podaci o kupcima strogo se čuvaju i dostupni su samo djelatnicima kojima su ti podaci nužni za obavljanje posla.
people2people i poslovni partneri odgovorni su za poštivanje načela zaštite privatnosti.
Obavezujemo se pružati zaštitu osobnih podataka kupaca na način da prikupljamo samo osnovne podatke o kupcima koji su nužni za ispunjenje obveza.

U slučaju promjene bilo kojeg od osobnih podataka (npr. mjesto stanovanja, adresa dostave) koji se evidentiraju prilikom registracije, kupac je dužan promjenu izvršiti i u korisničkim podacima.

U slučaju da promjene kupac ne izvrši, people2people ne odgovara za bilo kakve nedostatke u pogledu narudžbe odnosno isporuke proizvoda.
Gore navedene odredbe o zaštiti osobnih podataka odnose se isključivo na početnu web stranicu web shopa ghee.hr, te na sve stranice unutar people2people, a ne na vanjske stranice koje upućuju linkovima na ghee.hr domenu.

Koje osnovne podatke prikupljamo putem ove web stranice i na koji način?

Korištenje internetskih stranica anonimno je i ne zahtijeva otkrivanje Vašeg identiteta ili drugih osobnih podataka. Općenito, možete posjetiti našu web stranicu bez otkrivanja osobnih podataka o sebi.

Ne prikupljamo osobne podatke o vama kada posjetite ovu web stranicu, osim ako dobrovoljno ne pošaljete podatke pomoću dostupnog kontakt obrasca, izravno putem e-mail adrese ili prilikom registracije kod kupnje proizvoda

Informacije koje ispunite (osobne informacije kao što su vaše ime, adresa e-pošte,) ili pošaljete izravnom porukom e-pošte biti će obrađene i pohranjene kako bismo vas mogli kontaktirati.

Obrada Vaših osobnih podataka koje nam dostavite putem kontakt obrasca temelji se na našem legitimnom interesu da nudimo naše proizvode ili usluge, za koje ste vi iskazali interes, i na taj način odgovaramo na Vaš zahtjev.

Prilikom registracije prikupljamo samo one osobne podatke koje nam vi želite dati ili one koji su neophodni kako bismo vam pružili (i unaprijedili) usluge. Prikupljamo izravne osobne podatke kao što su ime, prezime, adresa i e-mail adresa, broj telefona/mobitela.

Prilikom prijave za Newsletter, vaša se e-mail adresa koristi za komunikaciju s vama, kako bismo vam pravovremeno dostavili informacije o akcijama, novostima, darivanjima i ostalim važnim promjenama u našem poslovanju, dok se ne odjavite iz usluge Newsletter. Osim toga, vašu e-mail adresu koristimo za vlastito oglašavanje. Odjava je moguća u svako doba.
Možete biti sigurni da people2people poduzima sve potrebne mjere kako bi vaši osobni podaci koje šaljete ostali sigurni.

 

Kako uspijevamo sačuvati vaše osobne podatke?

Primijenili smo prikladne tehničke i organizacijske mjere kako bismo zaštitili Vaše osobne podatke od gubitka, krađe, nezakonitog pristupa ili sličnih incidenata. Broj osoba s pristupom Vašim osobnim podacima je ograničen i samo će ovlašteni zaposlenici imati pristup Vašim osobnim podacima. Samo ovlašteno osoblje, partnerske tvrtke koje su davatelji usluga i naši poslovni partneri, to jest ovlašteno osoblje imaju pristup vašim osobnim podacima.

people2people ne prodaje, iznajmljuje ili posuđuje osobne podatke korisnika internetskih stranica trećim stranama i štiti Vaše osobne podatke od neovlaštenog pristupa.

Djelatnici people2people koji imaju pristup vašim osobnim podacima moraju se pridržavati pravila Izjave o privatnosti, a svi eventualni poslovni partneri koji bi imali pristup vašim osobnim podacima potpisat će ugovor o zaštiti podataka.

Ugovore o obradi podataka će potpisati i partnerske tvrtke koje će eventualno u budućnosti imati pristup vašim osobnim informacijama, kako bismo bili sigurni da će te informacije i dalje biti sigurne. Kako bismo osigurali da vaši osobni podaci budu zaštićeni, stalno nadograđujemo svoj web sustav te na taj način imamo odgovarajuće mjere za sprječavanje neovlaštenog pristupa (npr. hakiranje).

U koje svrhe koristimo vaše osobne podatke?

Vaši osobni podaci će se koristiti isključivo u svrhu našeg poslovanja, kao i za upravljanje, podršku i dobivanje povratnih informacija o pruženoj usluzi te kako bi se spriječilo narušavanje sigurnosti, zakona ili uvjeta iz ugovora.

Kome otkrivamo Vaše podatke i zašto?

people2people može dijeliti Vaše osobne podatke sa ugovornim partnerskim tvrtkama, kako bi smo vam osigurali najbolju moguću uslugu.
To je trenutno: DPD Croatia d.o.o. – dostava naručenih pošiljki

Vaše osobne podatke možemo proslijediti državnim tijelima i agencijama za provedbu zakona u sljedećim situacijama:

– dužni smo to učiniti po zahtjevima bilo kojeg primjenjivog zakona;
– ako je takva radnja neophodna za odvijanje pravnog procesa;
– prilikom odgovora na sve pravne zahtjeve ili radnje;
– ukoliko je to u skladu s pravnim zahtjevima ili radnjama, ili u cilju zaštite prava people2people ili svojih klijenata i javnosti.

Koja su vaša prava, i kako ih možete ostvariti?

people2people poštuje pravo na privatnost, podatke prikuplja i obrađuje samo uz postojanje zakonitih osnova obrade te ispitanici u svakom trenutku zadržavaju određena prava u odnosu na obrade njihovih podataka.

Vi kao Ispitanik imate sljedeća prava:

  • Pravo na pristup podacima – ispitanik ima pravo dobiti od voditelja obrade potvrdu o svim podacima koji su o njemu prikupljeni.
  • Pravo na ispravak – ispitanik ima pravo na ispravak netočnih osobnih podataka.
  • Pravo na brisanje – ispitanik ima pravo ishoditi brisanje osobnih podataka koji se na njega odnose.
  • Pravo na ograničenje obrade – ispitanik ima pravo na ograničenje obrade.
  • Pravo na prijenos podataka – ispitanik ima pravo da osobne podatke koji su u strojno čitljivom formatu prenese drugom voditelju obrade.
  • Pravo na prigovor – ispitanik ima pravo uložiti prigovor na obradu osobnih podataka.

Ispitanik ima pravo u svakom trenutku zahtijevati realizaciju bilo kojeg od gore navedenih prava.

U slučaju da želite saznati više o tome koje podatke pohranjujemo te na koje načine, ili bilo što vezano uz zaštitu osobnih podataka slobodno nas kontaktirajte na info@ghee.hr

U vašem korisničkom profilu osim što možete mijenjati vaše podatke dodali smo dvije nove mogućnosti. 1. “Podaci koje koristimo” gdje možete pročitati u kratko gdje sve koristimo vaše podatke. 2. “Moji osobni podaci” – tu vam se nudi da preuzmete sve svoje podatke u PDF i CSV formatu, te isto tako obavijest da možete poslati zahtjev za zaborav ili brisanje vaših podataka na email info@ghee.hr

Ukoliko ste se prijavili na Newsletter neovisno o registraciji na webshop, kod primitka svakog na dnu je opcija “Odjava”, preko koje se možete odjaviti ili nam pošaljite email na adresu info@ghee.hr i mi ćemo to učiniti za vas. Ukoliko ste registrirani korisnik na našem webshopu, dovoljno je otići u svoj “Korisnički profil” i maknuti kvačicu da ne želite primati više Newsletter.

Koliko dugo zadržavamo vaše osobne podatke?

Možemo čuvati osobne informacije koje ste nam poslali putem ove web stranice u svojim bazama podataka. Vaši osobni podaci će se čuvati samo onoliko dugo koliko je neophodno da se odgovori na pitanja ili riješi probleme, osigura bolje i nove usluge, a u skladu sa zakonskim odredbama, prema važećem zakonu, odnosno prema našem legalnom interesu.

To znači da možemo zadržati vaše osobne informacije nakon što prestanete koristiti naše usluge ili prekinete s korištenjem ove web stranice. Nakon tog perioda, Vaše osobne informacije će biti izbrisane iz svih naših sistema.
Podsjećamo vas da možete ostvariti svoje pravo na brisanje vaših osobnih podataka u bilo kojem trenutku.

Putem kojih adresa se mogu informirati ukoliko imam dodatnih pitanja o mojim osobnim podacima?

Ukoliko kao ispitanik smatrate da je obrada osobnih podataka koju provodimo protivno propisima o zaštiti osobnih podataka, možete nam se obraditi sljedećim komunikacijskim kanalima:

  • kontakt obrasca na internetskoj stranici
  • E-mail adresa: info@ghee.hr
  • Poštanska adresa: people2people d.o.o, Zagreb, Babulek 20
  • Info Broj: + 385 99 3031390

Na vaš ćemo zahtjev odgovoriti u najkraćem mogućem roku, a najkasnije mjesec dana od primitka vašeg zahtjeva. U slučaju nemogućnosti sigurne potvrde vašeg identiteta bit ćemo slobodni zatražiti dodatnu provjeru vašeg identiteta.

Svoj prigovor također možete uputiti i nadzornom tijelu – Agencija za zaštitu osobnih podataka, Zagreb, Martićeva 14, a od 25. svibnja 2018. godine i nadzornom tijelu unutar EU-a.

 Što radimo ukoliko dođe do povrede vaših osobnih podataka?

U slučaju kršenja privatnosti podataka ili narušavanja integriteta podataka unutar naše ili baze nekog od naših ugovorenih partnera obavijestiti ćemo nadležna tijela te sve relevantne osobe u roku 72 sata od vremena saznanja za nastali prekršaj.

Koji su uvjeti s pravnim definicijama korišteni u people2people izjavi o privatnosti podataka?

Osobne informacije podrazumijevaju osobne podatke i svaku informaciju vezanu za vas koja vas može direktno ili indirektno identificirati (na web stranicama to je vaša obična e-mail adresa)
Obrada osobnih podataka označava svaku operaciju ili niz operacija koje se vrše na osnovu vaših osobnih podataka, uključujući prikupljanje, snimanje, organiziranje, čuvanje, prilagođavanje ili mijenjanje, pretraživanje, konzultiranje, upotrebu, otkrivanje za prijenos, distribucija ili na drugi način stavljanje na raspolaganje, poravnanje ili kombiniranje, blokiranje, brisanje ili uništenje (tj. bilo koja aktivnost koju provodimo, a uključuje osobne informacije koje nam šaljete).

VAŽNO – Zašto moram prihvatiti uvjete u Izjavi o sigurnosti podataka?

Ova Izjava o privatnosti/sigurnosti vam pruža sve neophodne informacije (na jednostavan način), kako biste mogli izabrati hoćete li koristiti ovu web stranicu i hoćete li nam svoje osobne podatke ili ne.
S tim u skladu, prilikom posjete našoj web stranici, kao i komunikacijom elektroničkim putem, prihvaćate i dajete suglasnost za obradu Vaših osobnih podataka na način koji je definiran u ovoj Izjavi o sigurnosti podataka.
Ako imate bilo kakvih pitanja u vezi s ovom Izjavom o privatnosti, molimo vas da nas kontaktirate i bit će nam zadovoljstvo odgovoriti vam.

Možemo li naknadno promijeniti uvjete Politike privatnosti?

Zadržavamo pravo izmjena i ispravaka ove obavijesti.

Izjava o privatnosti se može izmijeniti u bilo kojem trenutku objavom na stranici  www.ghee.hr te izmjene stupaju na snagu po samoj objavi na stranici. Iz istoga razloga molimo kupce i posjetitelje odnosno ispitanike da periodično provjere stranicu o potencijalnim izmjenama jer neće biti eksplicitno obaviješteni o promjenama.

Ova Izjava o privatnosti stupa na snagu i primjenjuje se od dana 25. svibnja 2018. godine.

Naš partner za GDPR: www.azziris.hr